Stadsvandring på egen hand

Lund är en underbar liten småstad i Skåne där du utan problem kan genomföra en stadsvandring på egen hand.

En bra plats att starta på är vid den stora domkyrkan som med sina två torn vakar över lundaborna. Du kan på de flesta dagar besöka kyrkan och titta på den storslagna arkitekturen både från insidan och utsidan. Glöm inte att ta dig ned till kryptan för att titta till jätten Finn.

Lund är en stad med anor långt bakåt i tiden vilket du snart kommer märka när du ger dig ut på en stadsvandring på egen hand. I staden finns det nämligen mängder med hus och byggnader som har bevarat den gamla arkitekturen.

När du gör en stadsvandring på egen hand kan du dessutom passa på att ta en kopp kaffe på något av de mysiga kaféerna som du hittar längs de smala gränderna som ringlar sig runt de centrala delarna av Lund.

Ett annat populärt mål vid en stadsvandring är Drottens kyrkoruin där du kan besöka utgrävningen av en medeltida stenkyrka.

Under din stadsvandring på egen hand kan du även besöka flera av Lunds torg, varav de flesta har en lång historia. Mårtenstorget kallades tidigare för Oxtorget då detta var ett centrum för boskapshandeln i området.

Du kan sedan avsluta din stadsvandring med ett besök på Lunds konsthall där du hittar mängder av intressanta konstverk som har någon slags anknytning till Lund.