Weekend i Lund

Få städer är så perfekta för en härlig weekend som Lund. I den här staden hittar du alltifrån häftiga kulturella upplevelser till god mat och shopping.

När du anländer till Lund och har checkat in på ditt hotell kan du börja din weekend i Lund med att ta dig ned på stan. Här kommer du snabbt att stöta på flera mysiga kaféer som du bara måste besöka. Att sitta på en uteservering i Lund med en rykande kopp kaffe i hand är en alldeles underbar start på en weekend i idéernas stad (det går naturligtvis lika bra att sitta inomhus).

Kvällen kan du alltid avsluta med att gå på bio eller en teaterföreställning. Du hittar både och i Lund.

Under din weekend i Lund vill du förstås inte gå miste om att shoppa i några av de härliga butikerna som du hittar i de centrala delarna av staden. Stadskärnan är faktiskt byggt i formen av ett mänskligt hjärta och är alltid liv och rörelse.

En perfekt weekend i Lund innehåller förstås flera av de sevärdheter som staden kan erbjuda. Och eftersom många av dem ligger mitt i centrum är det inte svårt att förflytta sig mellan dem.

Ett klart måste är förstås Lunds domkyrka som med sina två torn vakar över staden. Den fantastiska arkitekturen både på utsidan och insidan kommer få dig att häpna.

Bara ett stenkast bort hittar du universitetet med sin kända huvudbyggnad och en liten bit därifrån museet Kulturen. Tycker du om ovanliga växter är förstås den botaniska trädgården ett måste under din weekend.

Avsluta gärna din weekend i Lund på samma sätt som den började. Ta det lugnt i hotellet relaxavdelning eller ta in de sista influenserna genom att sitta på en härlig uteservering.